Activitats centres escolars

Activitats "Any Vicenç Mut" per a centres escolars

Any Mut

Aquest any es commemora el quart centenari del naixement del polifacètic erudit Vicenç Mut, que va néixer a la ciutat de Mallorca l’any 1614. Els seus coneixements sobre art, arquitectura militar, dret, astronomia, matemàtiques, física, literatura, història i cartografia el converteixen en un dels mallorquins més destacats i il·lustres de la seva època, un veritable home universal.

De 1641 a 1687 va ocupar el càrrec de cronista general del regne de Mallorca, arran del qual va escriure la segona part de La Historia General del Reyno de Mallorca.

En relació amb la seva labor com a enginyer militar, va fer la traça del castell de Sant Felip i la de Sant Antoni de Fornells; i va projectar l'ampliació del castell de Sant Carles a Mallorca. En aquest àmbit, també va impulsar les obres que es feien a la murada de Palma.

En la seva faceta com a astrònom, és considerat com un dels observadors científics més importants de l’època. Va investigar sobre les distàncies estel·lars, els planetes, la Lluna i el Sol i va ajudar a desterrar idees supersticioses sobre els estels.

Si voleu conèixer millor Vicenç Mut, una personalitat universal que és desconegut per a molts de mallorquins, us oferim la possibilitat d’escollir entre les conferències sobre aspectes de la seva labor com a astrònom, historiador i enginyer militar següents:

• "Vicenç Mut, historiador", a càrrec de Josep Juan Vidal.

• "La memòria del segle XVII que ens deixà Vicenç Mut", a càrrec de Josep Juan Vidal.

• "Vicenç Mut i l'astronomia moderna", a càrrec de Josep Lluís Ballester.

• "Els astrònoms jesuïtes del segle XVII i Vicenç Mut", a càrrec de Joan March Noguera.

• "Observadores de cometas en Mallorca: los precursores de Vicenç Mut", a càrrec de Antonio Contreras Mas.

• "Entender lo que dice el cielo: Llibre dels planetes i dels signes", a càrrec de Antonio Contreras Mas.

Adreçat a: ESO i batxillerat
Durada: 1 h 
Nombre màxim d’alumnes: 50
Nombre mínim d’alumnes: 25
Activitat gratuïta
Per concertar la data i l’hora de l’activitat visitau el web de Viu la Cultura
Per a més informació, telefonau al 971 78 46 28